Meteen naar de inhoud

Karate

Karate: voor jong en oud

Karate is een Japanse verdedigingssport die geschikt is voor jong en oud. In onze sportschool in Venlo-Blerick wordt lesgegeven aan zowel kinderen als volwassenen en er is zelfs een seniorengroep (55+). Tijdens de lessen is er veel aandacht voor het correct aanleren van de verschillende stoot- en traptechnieken. Bij kinderen worden ook diverse bewegingsspellen gedaan om de motoriek te trainen. Karate is een veilige sport en is zeer geschikt om fitter te worden en om je zelfvertrouwen te vergroten.

Martial Arts Venlo is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) en alle lessen worden gegeven door rijkserkende leraren. Karate is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen tot 100 jaar oud. Ons oudste karatelid is ouder dan 80.

Achtergrond van karate-do

Karate-Do betekent letterlijk ‘weg van de lege hand’. Het is dan ook een sport waarbij geen gebruik wordt gemaakt van wapens. De verschillende niveaus worden aangegeven door banden. Je begint bij de witte band en eindigt met de zwarte band. Een nieuwe band kun je halen door examen te doen. Hierbij laat je zien welke technieken je geleerd hebt en hoe goed je deze uit kunt voeren.

Het meest bekend van karate zijn de kata’s. Dit zijn schijngevechten tegen meerdere tegenstanders. Het is een combinatie van aanvals- en verdedigingstechnieken uit het karate. In ons sportcentrum volgen wij de karatestijl ‘Wado Ryu’. In deze stijl ligt de nadruk op het ontwijken van de tegenstander.

Karate kata demonstratie

Lestijden jeugd 6-14 jaar

Lestijden volwassenen

Lestijden senioren 55+

Doe mee met een gratis proefles

Probeer je favoriete sport gratis uit